Επίπλωση Σπιτιού Νο13

 

Η κοινωνική πρόνοια, η αστυνομική λογοτεχνία και η διακόσμηση τα πηγαίνουν πολύ καλύτερα στις χώρες της Σκανδιναβίας. Το Σκανδιναβικό design είναι ο βασιλιάς της διακόσμησης -και της αρχιτεκτονικής- και όχι τυχαία αφού κάθε αντικείμενο αντιμετωπίζεται ως μοναδικό και συνοδεύεται από μια βαθύτερη φιλοσοφία. Το Hygge.


To 1947, το σκανδιναβικό design ταρακούνησε τον κόσμο στην Τριενάλε του Μιλάνου, μία από τις πιο δημοφιλής εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Τα έπιπλα, τα γυαλικά και τα διάφορα αντικείμενα για το σπίτι από τις σκανδιναβικές χώρες έγιναν ανάρπαστα στην έκθεση και από εκεί, πολύ σύντομα, κατέκλυσαν όλο τον κόσμο. Από τότε και μέχρι το 1980, όπου το ιταλικό design ανάτρεψε την κατάσταση, το σκανδιναβικό design έζησε αυτό που θα λέγαμε την χρυσή εποχή του.

 

Στο σήμερα, συνδυαστικά με τον τρόπο ζωής και τα κοινωνικά επιτεύγματα το σκανδιναβικό design βρίσκεται και πάλι στο προσκήνιο - και μάλιστα σε περίοπτη θέση.

 

Οι Σκανδιναβοί σχεδιαστές αντιμετωπίζουν το κάθε αντικείμενο ως μονάδα και δημιουργούν τολμηρά και μοναδικά κομμάτια. Στην πιο καθημερινή χρήση τους, οι Σκανδιναβοί, έχουν μετατρέψει κάθε στιγμή που ζούμε εντός του σπιτιού σε μοναδική εμπειρία, μέσω μιας βαθύτερης φιλοσοφίας, με το παράξενο όνομα, Hygge.

 

 

To Ηygge είναι μια αίσθηση ζεστασιάς που κατακλύζει την καθημερινότητα των Σκανδιναβών. Κεριά, χαμηλός φωτισμός, ριχτάρια σε καναπέδες, ζεστές κάλτσες για το χειμώνα, βιβλία, κομμάτια αφράτων κέικ, λουλούδια και κούπες με ζεστά ροφήματα συνθέτουν ένα παζλ απόλυτης αρμονίας ιδιαίτειρη προσοχή, χωρίς την ταχύτητα και την υπερβολή της εποχής των social media.Ας δούμε λοιπόν τι έχουμε μάθει για το Σκανδιναβικό design:


Παράθυρα χωρίς κουρτίνες

Οι Σκανδιναβοί, παρότι προνομιούχοι, σίγουρα δεν είναι τόσο τυχεροί όσο εμείς που ζούμε καλοκαίρι στο μεγαλύτερο μέρος του χρόνου. Ως αποτέλεσμα αυτού, κάνουν κάθε προσπάθεια να εκμεταλλευτούν, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τις φωτεινές ημέρες. Υιοθετώντας το Σκαδιναβικό design, είναι μια ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε τον υπέρ ήλιο μας.

 

Σαλόνι Venus Plus

 

Ανάμεικτη γεωμετρία

Μέσα στην απλότητα του αυτό που δεν φοβάται το σκανδιναβικό design είναι να μπλέξει γραμμές και σχήματα στα έπιπλα και να δημιουργήσει μοναδικούς συνδυασμούς σε κάθε χώρο.

 

Κρεβατοκάμαρα Sienna

 

Υψηλή αισθητική

Όπως έχουμε γράψει και παραπάνω, κάθε αντικείμενο αντιμετωπίζεται ως μοναδικό και οι σκανδιναβοί designers δεν φοβούνται σε καμία περίπτωση να τολμήσουν σε σχέδια και υλικά.Υφάσματα

Μαξιλάρια, ριχτάρια, χαλιά, με διαφορετική υφή, χρώματα και σχέδια. Μια γιορτή γήινων και οικολογικών υλικών που δημιουργεί αίσθηση χαλάρωσης και κάνει το σπίτι…σπιτικό!

 

Κεραμικά

Κάθε λογής κεραμεικό σκεύος γίνεται αντικείμενο ενθουσιασμού, ειδικά αν είναι χειροποίητο, καθώς προσφέρει μία αίσθηση πολυτέλειας στους χρήστες του.

 

Εμάς στην Sofa.gr μας αρέσουν οι προκλήσεις. Εμπνεόμαστε από τις διαφορές κουλτούρες και πολιτισμούς και η έμπνευση γίνεται πράξη.Στα καταστήματα μας λοιπόν μπορείτε να βρείτε όλα εκείνα τα χειροποίητα έπιπλα και μικροαντικείμενα που θα δώσουν στο χώρο σας αέρα Σκανδιναβίας. Ελάτε σε μία από τις εκθέσεις μας και ανακαλύψτε δημιουργίες με αέρα σκανδιναβικό, όπως για παράδειγμα το σαλόνι Venus ή το τραπεζάκι Lov!

 

Τραπεζάκι Σαλονιού Lov


 

- Ίλιον , Θηβών 410 – 412 , Τηλ 210-5789731

- Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 488, Τηλ 211-1828193


 

{Με στοιχεία από τη Wikipedia, Lifo, Pure Wow}

{Φωτογραφίες sofa.gr, unsplash}