Η αναζήτηση καναπέ δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Ένας καλά σχεδιασμένος καναπές προσφέρει άνεση, χαρά και αναβαθμίζει οποιοδήποτε δωμάτιο. Αλλά πώς μπορείτε να είστε σίγουροι ότι η επιλογή του σωστού καναπέ για το σπίτι σας πρόκειται για μια επένδυση που αξίζει να τολμήσετε;

Παρακάτω θα βρείτε ένα χρήσιμο οδηγό σχετικά με τα κριτήρια που πρέπει να εξετάσετε κατά την αγορά του νέου σας καναπέ.

 

 

 

ΜΕΓΕΘΟΣ

 

Το μέγεθος σε σχέση με τον χώρο είναι ζωτικής σημασίας όταν ψάχνετε για την αγορά ενός νέου άνετου καναπέ. Είτε ο καναπές είναι μεγάλος σε μέγεθος είτε λεπτός και κομψός επηρεάζει στο πόσο εύκολα κινούμαστε στον χώρο όπως επίσης και το προφανές:  τον αριθμό των ατόμων των οποίο θα μπορεί να «φιλοξενήσει». Σε περίπτωση που ο καναπές είναι χειροποίητος μπορεί να κατασκευαστεί ακριβώς στις διαστάσεις που επιθυμούμε.

 

 

 

ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ

 

Η πρακτικότητα σε έναν καναπέ δεν είναι πάντα δεδομένη. Το γεγονός ότι έχετε προμηθευτεί καναπέδες ανώτερης ποιότητας για το σπίτι σας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι διαθέτουν και  πρακτικότητα καθώς τα δύο αυτά χαρακτηριστικά δεν πάνε πάντα μαζί.

Όπως και με κάθε είδους έπιπλα ποιότητας, ο καλύτερος καναπές για τα χρήματά σας θα πρέπει να διατηρήσει την πρακτικότητα ως κύρια προτεραιότητα, καθώς οι καναπέδες είναι κομμάτια που θα τα χαίρεστε για αρκετά χρόνια. Θα πρέπει να διαθέτουν διάφορα πλεονεκτήματα συμπεριλαμβανομένων της ευκολίας καθαρισμού και φυσικά, άνεση. Επίσης, πολλοί καναπέδες δίνουν επιλογές προσθήκης μηχανισμού για κρεβάτι σε συγκεκριμένα χειροποίητα μοντέλα γεγονός που αυξάνει ακόμα πιο πολύ την πρακτικότητα.

 

 

 

ΣΤΥΛ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ

 

Εδώ βάζουμε το στυλ και την άνεση μαζί από την άποψη ότι δεν πρέπει ποτέ να δοθεί προτεραιότητα σε ένα από τα δύο όταν εξετάζετε τις καλύτερες επιλογές καναπέ για το σπίτι σας. Και πραγματικά, γιατί θα έπρεπε;

Αναζητήστε τον πιο άνετο καναπέ που έχει υψηλή αισθητική, καθώς οι καναπέδες είναι τα έπιπλα που θα πρέπει να ζήσετε με το πέρασμα των χρόνων, οπότε βεβαιωθείτε ότι ποτέ δεν θα πρέπει να κάνετε «εκπτώσεις» στο στυλ μόνο και μόνο για λόγους άνεσης.

 

 

 

ΤΙΜΗ

 

Η τιμή είναι μία αδιαμφισβήτητα σημαντική παράμετρος κατά την αναζήτηση νέου καναπέ. Τα έπιπλα, ειδικά τα χειροποίητα με πολυτελή υλικά και αυξημένη τεχνοτροπία είναι λογικό να έχουν αυξημένη τιμή σε σχέση με τα χαμηλής ποιότητας έπιπλα. Η τιμή βέβαια είναι κάτι υποκειμενικό μιας και ο καθένας αντιλαμβάνεται κάτι ως «ακριβό» διαφορετικά από κάποιον άλλον. Εδώ θα πρέπει κάποιος να αναλογιστεί τι αξία θα του δώσει το νέο έπιπλο και πόσο «αξίζει» η επένδυση.

 

Τα παραπάνω σας φαίνονται βουνό; Μην ανησυχείτε, είστε σε καλά χέρια! Στην Sofa.gr κατασκευάζουμε στην Ελλάδα χειροποίητα έπιπλα ανώτερης ποιότητας  από το 1987. Χρησιμοποιούμε την καλύτερη ξυλεία οξιάς και τα υφάσματά μας προέρχονται από κορυφαίους προμηθευτές και σχεδιαστές.  Για τους παραπάνω λόγους, οι καναπέδες μας έχουν την μέγιστη διάρκεια ζωής, δυνατότητα επιλογής διαστάσεων και υφασμάτων και συνοδεύονται από γραπτή εγγύηση 15 ετών.

 

Δείτε τα προϊόντα μας εδώ ή επισκεφτείτε μας  σε μία από τις δύο εκθέσεις :

Ίλιον , Θηβών 410 – 412 , Τηλ 210-5789731

Αγία Παρασκευή, Λ. Μεσογείων 488, Τηλ 211-1828193