Ο καναπές αποτελεί την «καρδιά» του σαλονιού και ο καθρέφτης της αισθητικής σας. Είναι μια δήλωση υπεροχής -όπως άλλωστε έχουμε ξαναπεί- και αντανακλά στοιχεία της προσωπικότητάς και του ψυχισμού σας!  Είναι επίσης ο βασικός παράγοντας διαμόρφωσης της διακόσμησης του χώρου σας. Για αυτό και το χρώμα που θα επιλέξετε για τον καινούριο σας καναπέ είναι ζωτικής σημασίας καθώς επηρεάζει τις υπόλοιπες χρωματικές επιλογές του σπιτιού, όπως οι τοίχοι και οι κουρτίνες. 

 

Ξεκινώντας λοιπόν, αν το σπίτι σας είναι υπό διαμόρφωση, τότε μπορείτε να επιλέξετε πρώτα τον καναπέ και έπειτα να προσαρμόσετε τα υπόλοιπα στοιχεία σ ’αυτόν. Αν πάλι θέλετε να ενσωματώσετε τον καινούριο σας καναπέ σε έναν έτοιμο χώρο, τότε πάλι θα πρέπει να σκεφτείτε την επιλογή του χρώματος.

 

Ανοικτός ή σκουρόχρωμος καναπές;

Το πρώτο δίλημμα που σας παρουσιάζεται, είναι αν θα πρέπει να πάρετε ανοιχτόχρωμο ή σκουρόχρωμο καναπέ. Καθοριστικό ρόλο σε αυτή σας την απόφαση παίζει το χρώμα του παρκέ. Αν πχ βάλετε έναν καναπέ σκούρου χρώματος σε σκούρο πάτωμα, τότε μοιραία ο καναπές θα «χαθεί». Ωστόσο ο γενικός κανόνας λέει ότι τα ανοικτά χρώματα λερώνονται πιο εύκολα ενώ τα σκούρα «κρατούν» περισσότερο. Σε αυτή την περίπτωση αφουγκραστείτε τις ανάγκες σας:  έχετε παιδιά ή κατοικίδια; Είναι το σαλόνι σας «πολυσύχναστο»; Αν ναι, τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι τα σκουρόχρωμα μοτίβα στα υφάσματα κρύβουν καλύτερα τους λεκέδες που προκύπτουν από τα συνήθη  «ατυχήματα».

 

Ουδέτερα χρώματα: Μια ασφαλής επιλογή

Mία άλλη απόφαση που πρέπει να πάρετε είναι αν ο καναπές σας θα ανήκει στα λεγόμενα «ουδέτερα» χρώματα (λευκό, γκρι,  μπεζ, τέφρα, κρεμ) ή κάποιου άλλου πιο έντονου χρώματος.

Είναι αλήθεια ότι τα ουδέτερα χρώματα είναι μια δημοφιλής επιλογή γιατί ταιριάζουν με όλους τους χώρους και τα χρωματικά στοιχεία, χωρίς να «κλέβουν» την παράσταση.

 

Ιδιαίτερα δε, αν αγαπάτε τη λιτή διακόσμηση τότε τα γήινα και φωτεινά χρώματα όπως οι αποχρώσεις του μπεζ και του λευκού είναι μια σίγουρη και καλαίσθητη επιλογή χρώματος καναπέ για το σαλόνι σας.

 

 

Έντονα Χρώματα: Τολμήστε με χρωματικό "παιχνίδι"!

 

 

Για τους αυτούς που αγαπούν το τολμηρό και θέλουν κάτι ξεχωριστό, καθώς και για αυτούς που ακολουθούν ευλαβικά τις μοντέρνες χρωματικές τάσεις, υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για χρωματικό παιχνίδι με τα υπόλοιπα στοιχεία του σαλονιού! Τα πιο έντονα χρώματα (αποχρώσεις του μπλε, πράσινου, κόκκινου) αλλά και οι πολυχρωμίες, λόγω της έντασής τους προσδίδουν μια ξεχωριστή και πιο έντονη προσωπικότητα στο σαλόνι σας.

 

 

Ας δούμε μερικά από αυτά τα χρώματα για καναπέ και το τι μπορεί να προσθέσει το καθένα στην χρωματική παλέτα του σαλονιού σας:

 

Μπλέ: «Ελευθερώνει» και δίνει πνοή στον χώρο αφήνοντας παράλληλα ένα διαχρονικό τόνο.

 

 

Πράσινο: Το χρώμα της Φύσης, δίνει έναν τόνο έμπνευσης στην ατμόσφαιρα. Όταν δε το συνδυάζετε με στοιχεία μπλε αποχρώσεων μέσα στο δωμάτιο, τότε αυτομάτως του δίνετε μια έξτρα οργανική ώθηση που σας ανεβάζει τη διάθεση και σας χαλαρώνει.

 

 

Κόκκινο: Οι αποχρώσεις του κόκκινου είναι μια σύγχρονη τάση ου προσδίδει έναν πιο έντονο και τολμηρό τόνο στο χώρο. Το χρώμα του πάθους, είναι ένα χρώμα που αναβλύζει πολυπλοκότητα και ζωηρή διάθεση ενώ τραβάει αμέσως τα βλέμματα!

 

 

Κίτρινο/Χρυσό: Το χρυσό είναι ένα παρεξηγημένο χρώμα καθώς πολλές φορές συνδυάζεται -λανθασμένα- με το «κιτς» Η πραγματικότητα όμως και οι σύγχρονες τάσεις στη διακόσμηση μας λένε άλλα: To χρυσό είναι ένα χρώμα το οποίο αναδεικνύει τη λαμπερή όψη του χώρου δίνοντας του θέρμη και πολυτελή vintage αισθητική.

 

 

Θέλετε να εξερευνήσετε τις αμέτρητες χρωματικές επιλογές καναπέ που σας ανοίγονται στο σαλόνι σας; Δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε ένα κατάστημα της sofa.gr και να ανακαλύψε τε μια πολύ μεγάλη γκάμα από καναπέδες και υφάσματα κυριολεκτικά όλης της χρωματικής παλέτας! Εμείς επιπρόσθετα, μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τη μελέτη του χώρου και να σας προτείνουμε την καλύτερη επιλογή που ταιριάζει στις ανάγκες σας!

 

Εξάλλου, είμαστε μια εταιρεία αφοσιωμένη στις απαιτήσεις σας. Γι’ αυτό σε μας έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε το είδος ξύλου, τις διαστάσεις και το χρώμα των υφασμάτων του καναπέ σας. Τα έπιπλα που φέρουν την υπογραφή μας είναι ανώτατης ποιότητας και συνοδεύονται από 15ετή εγγύηση, την μεγαλύτερη σε χρονική διάρκεια εγγύηση της αγοράς. Γιατί οι καναπέδες sofa.gr είναι σχεδιασμένοι για να κρατούν μια ζωή!