Menu
Your Cart

Maintenance & Care

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΕΠΙΠΛΩΝ

- Για τον καθημερινό καθαρισμό των επίπλων, χρησιμοποιείτε νερό και μαλακό, καλά στημένο πανί. Καθαρίστε τις επιφάνειες με απαλές κινήσεις (κατά προτίμηση με την φορά των νερών του ξύλου σας).Μην κάνετε χρήση χημικών καθαριστικών στις λουστραρισμένες επιφάνειες.
 

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, καθαρίζετε και λαδώνετε τους μηχανισμούς των επίπλων (εάν αυτό χρειάζεται) για την αποφυγή φθορών.
 

Σε περίπτωση που χυθεί νερό σε μια επιφάνεια που υπάρχει διακοσμητικό  τζάμι, αφαιρέστε το άμεσα και στεγνώστε καλά την επιφάνεια.
 

Για επίμονους λεκέδες πάνω στα έπιπλα, χρησιμοποιείστε ουδέτερο σαπούνι διαλυμένο σε νερό και τρίψτε απαλά τον λεκέ με λευκό πανί και κυκλικές κινήσεις. Στην συνέχεια ξεπλύνετε καλά με μαλακό, καλά στημένο πανί.
 

Μην ακουμπάτε καυτά αντικείμενα πάνω στην επιφάνεια του επίπλου, καθώς υπάρχει πιθανότητα να αλλοιωθεί το χρώμα.

 

Το μασίφ έπιπλο αποτελεί ζωντανό οργανισμό ο οποίος προσαρμόζεται στις συνθήκες του περιβάλλοντος. Το ξύλο υπόκειται σε συστολές και διαστολές ανάλογα με τις μεταβολές του επιπέδου υγρασίας στον χώρο που το φιλοξενεί. Γι’ αυτόν τον λόγο, για την σωστή συντήρηση, σημαντική είναι η διατήρηση της υγρασίας στο χώρο σε επίπεδα 25% - 35%.
 

Μην σέρνετε τα έπιπλα καθώς μπορεί να προκαλέσετε ζημιά τόσο στο έπιπλο, όσο και στο πάτωμα. Μετακινείστε τα, ανασηκώνοντάς τα και ακουμπώντας τα απαλά στη νέα τους θέση.
 

Για το πρώτο διάστημα απόκτησης των επίπλων (2 μήνες περίπου), καλό είναι να διατηρείτε τις ξύλινες επιφάνειες χωρίς αντικείμενα, καθώς μπορεί να προκαλέσουν σημάδια ή μόνιμα ίχνη.

 

Όταν έχετε αντικείμενα σε ξύλινες επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με το ηλιακό φως, καλό είναι να τους αλλάζετε συχνά θέση.
 

Αποφεύγετε να τοποθετείτε μεγάλο βάρος στα κρεμαστά έπιπλα, Εως 20 kg στα ντουλάπια και 5 kg στα ράφια 
 

Μην ασκείτε έντονη δύναμη όταν κλείνετε τις πόρτες των επίπλων για την αποφυγή απορρύθμισης των πορτών ή άλλων βλαβών.
 

Μην ανοίγετε ταυτόχρονα όλα τα συρτάρια των επίπλων, για την αποφυγή μετατόπισης του.
 

Όταν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι, προτείνουμε να στερεώνονται στον τοίχο, τα ψηλά και στενά έπιπλα (πχ συρταριέρες, βιβλιοθήκες, κρυσταλλιέρες κλπ) για την αποφυγή ατυχημάτων.
 

- Σε κάθε προϊόν στη ιστοσελίδα μας στην καρτέλα συμβουλές και οδηγίες , υπάρχουν πιο αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν το κάθε προϊόν ξεχωριστά παρακαλώ ενημερωθείτε .  
 

 

 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΝΑΠΕΔΩΝ

 

Για τον καθαρισμό του υφάσματος τοπικά, προτιμήστε βρεγμένο λευκό πανί κάνοντας κυκλικές κινήσεις. Αν ο λεκές είναι επίμονος, χρησιμοποιήστε λευκό υγρό σαπούνι και μαλακό πανί ή σφουγγάρι ουδέτερου χρώματος και τρίψτε με απαλές κυκλικές κινήσεις. Στη συνέχεια ξεπλύνετε με βρεγμένο λευκό πανί.
 

Για τον καθαρισμό της συνολικής επιφάνειας του καναπέ, προτιμήστε στεγνό ή οικολογικό με ατμό, καθάρισμα, ώστε να εξασφαλίσετε τη μέγιστη αντοχή στο χρώμα και την ελάχιστη φθορά του υφάσματος στον χρόνο.

 

Για το πλύσιμο των υφασμάτων στο πλυντήριο, συμβουλευτείτε τις οδηγίες καθαρισμού του υφάσματος ή ρωτήστε τον κατασκευαστή.
 

Αν οι προδιαγραφές του υφάσματος, επιτρέπουν το πλύσιμο στο πλυντήριο, προτιμήστε το πιο ελαφρύ πρόγραμμα στους 30°C ,χωρίς ή με ελάχιστο στύψιμο και πάντα με ουδέτερο σαπούνι. Πριν απλώσετε το ύφασμα, τεντώστε το όσο είναι βρεγμένο. Για να αποφύγετε το τράβηγμα και το ξεχείλωμα του υφάσματος, προτείνουμε να το απλώνετε με την φορά της ύφανσης.

 

Φροντίστε να καθαρίζετε όλα τα μέλη των καναπέδων μαζί (μαξιλάρια και βάση), ώστε να αποφεύγετε τυχόν πιθανή χρωματική διαφορά.

 

Για να δείχνει πάντα ο καναπές σαν καινούργιος, χτυπάτε ελαφρά και συχνά τα μαξιλάρια, ώστε να βρίσκουν ξανά το σχήμα τους . Επίσης, φροντίζετε το υλικό των μαξιλαριών να είναι σωστά γεμισμένο στις γωνιές.
 

Αποφύγετε την άμεση έκθεση των υφασμάτων στον ήλιο ή σε πηγή θερμότητας, ώστε να τα προστατέψετε από το ξεθώριασμα.
 

Βεβαιωθείτε ότι η σύνδεση των κομματιών των γωνιακών καναπέδων έγινε σωστά και ότι όλα τα κομμάτια πατάνε καλά στο πάτωμα.

 

Τα κατοικίδια μπορούν να προκαλέσουν φθορές στα υφάσματα και στις ραφές λόγω των νυχιών τους. Προστατέψτε τον καναπέ με καλύμματα και ριχτάρια ή επιλέξτε cats cratch resistance ύφασμα ώστε να παρατείνετε το χρόνο ζωής του.
 

Αποφύγετε να κάθεστε στα μπράτσα και την πλάτη του καναπέ.
 

Μην σέρνετε τον καναπέ διότι μπορεί να προκαλέσετε φθορά τόσο στο έπιπλο όσο και στο πάτωμα.

 

Μην χοροπηδάτε στον καναπέ για την αποφυγή ζημιών. Παρ’όλα αυτά προβλέπουμε και τοποθετούμε (όπου κριθεί απαραίτητο) ένα επιπλέον πόδι στο κέντρο του καναπέ. Το πόδι αυτό είναι κατά ένα εκατοστό πιο κοντό, ώστε ο καναπές να διατηρήσει την «ελαστικότητα» του, σε περίπτωση βίαιων και απότομων κινήσεων.

 

Αν χρειαστεί να αποθηκεύσετε για καιρό τον καναπέ ή τα μαξιλάρια του, καλύψτε τα με προστατευτική μεμβράνη. Βεβαιωθείτε πως αερίζονται σωστά και βρίσκονται σε σκιερό και δροσερό μέρος, ώστε να αποφευχθεί η επαφή με σκόνη και υγρασία.